Śniadaniowe burrito z jajecznicą • przepis • składniki • przygotowanie
Dobry dzień zaczyna się od dobrego śniadania! Odkryj nowy sposób na podanie jajecznicy, przygotowując proste i pyszne śniadaniowe burrito pełne warzyw.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY JAJECZNICĘ
Masło rozpuszczamy na patelni i wbijamy na nią jajka. Białka jaj rozmącamy za pomocą silikonowej łopatki, omijając żółtka – te pozostawiamy płynne. Gdy białka zaczną się ścinać, zdejmujemy patelnię z ognia i doprawiamy jajecznicę solą oraz pieprzem.
KROIMY I WYKŁADAMY SKŁADNIKI FARSZU
Na tortille wykładamy rukolę i ser cheddar starty na tarce o drobnych oczkach.
ZWIJAMY BURRITO
Boki tortilli zakładamy do środka, a następnie zwijamy burrito, zaczynając od dołu tak, by zamknąć wszystkie składniki w środku.
PODPIEKAMY BURRITO
Zwinięte tortille podpiekamy ok. 2 minut z każdej strony na suchej, rozgrzanej patelni, aż placki się zarumienią.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1044,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
522,0 kcal
Tłuszcz
36,3 g
Węglowodany
29,0 g
Błonnik
22,6 g
Białko
22,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zapiekane nachosy z niebieskiej kukurydzy w pajęczynie ze śmietany
Jak przemienić zwyczajne halloween w Dia de los Muertos? Za pomocą pysznego dania inspirowanego smakami Meksyku! Takim są chrupiące nachosy zapieczone w sosie i serze z potwornie smaczną pajęczyną ze śmietany.

Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
Tuńczyk w panierce z nachosów? Takie połączenie znajdziesz w naszej rybnej zapiekance! Skusisz się?

Domowe nachosy wg Lacha
Przerwa w meczu? To świetny czas, by przygotować domowe nachosy według przepisu Lacha. Uwaga, podobnie jak w grze o najwyższą stawkę, może być ostro! Przekonaj się, jakie to pyszne i proste!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Biszkopt - przepis podstawowy
Pyszny deser zaczyna się od dobrego biszkoptu, dlatego skorzystaj z naszego przepisu, a później przygotuj swoje ulubione ciasto.

Lody rabarbarowo-jogurtowe
Dla wielu to smak dzieciństwa – rabarbar, bo o nim tu mowa, teraz może królować w Twojej kuchni w postaci pysznych lodów! Wykorzystaj sezon w pełni i przygotuj domowe lody rabarbarowo-jogurtowe!

Pstrąg wędzony na sianie
Rozsmakuj się w soczystym i delikatnym pstrągu wędzonym na sianie, podanym w towarzystwie aromatycznego sosu z podsmażonych warzyw.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kawa z imbirem
Rozgrzewająca może być także kawa. Rozsmakuj się w tej z imbirem i bitą śmietaną!

Sylwestrowe muffiny z burakiem i kozim serem
Różowe, buraczane muffiny z kozim serem to świetny materiał na sylwestrową przekąskę! Przygotuj je dla gości, wykorzystując przepis Karola Okrasy.

Guacahummus
Wypróbuj prosty przepis na hummus z ciecierzycy i awokado, czyli połączenie kremowej konsystencji i wyrazistych smaków, które zadowoli Twoje podniebienie! Ten zdrowy dip dodaje energii i jest idealny na każdą okazję.