Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj orzeźwiający napój dla całej rodziny – truskawkowo-jabłkowe smoothie z aromatyczną miętą!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OWOCE KROIMY
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Truskawki oczyszczamy, myjemy. 4 truskawki odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy na pół. Banany obieramy i kroimy w grube plastry. Miętę myjemy, listki obrywamy.
MIKSUJEMY OWOCE
Przygotowane składniki dokładnie miksujemy z sokiem jabłkowym i przelewamy do szklanek. Odłożone truskawki nacinamy i nakładamy na brzeg szklanek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
795,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
198,8 kcal
Tłuszcz
0,9 g
Węglowodany
50,6 g
Błonnik
2,1 g
Białko
2,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Torcik brazylijski
Daj się porwać egzotycznym, słodkim smakom! Paweł Małecki przygotował przepis na pyszny torcik brazylijski! Zapraszamy do Kuchni Lidla!

Pstrąg wędzony na sianie
Rozsmakuj się w soczystym i delikatnym pstrągu wędzonym na sianie, podanym w towarzystwie aromatycznego sosu z podsmażonych warzyw.

Czekoladowo-wiśniowe tartaletki
Tartaletki z kakaowego ciasta wypełnione słodkim, owocowym żelem to pyszny deser, któremu nie oprze się żaden łasuch.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wiosenny dip rzodkiewkowy z chrupiącymi warzywami
Chrupiące warzywa pokrojone w słupki z kremowym dipem twarogowym to idealna przekąska na wiosenne spotkania! Proste, pyszne i pełne koloru!

Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
Szukasz pomysłu na aromatyczną zupę wegetariańską? Przygotuj tę z ciecierzycą, mleczkiem kokosowym, pastą curry oraz nutą imbiru i limonki!

Makaron z sosem grzybowym à la boloński
Niezwykłe połączenie sosu grzybowego z inspirowanym kuchnią włoską sosem bolońskim. To wyjątkowe danie zaskoczy i zachwyci całą rodzinę, zwłaszcza dzięki dodatkowi aromatycznej rolady ustrzyckiej.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
Tam, gdzie nauka spotyka się z gotowaniem, powstają dania, które zaskakują wyglądem, strukturą i smakiem. Odkryj tajniki kuchni molekularnej z Karolem Okrasą i Dawidem Myśliwcem!

Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.

Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.