Sernikowe brownie w słoiku • przepis • składniki • przygotowanie
Połączenie brownie i sernika? Jak najbardziej! W dodatku dzięki przygotowaniu na parze, w słoikach, ciasto to można przechowywać nawet kilka tygodni.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE CIASTA NA BROWNIE
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 10.
PRZYGOTOWANIE CIASTA NA SERNIK
Wszystkie składniki masy serowej mieszać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką)40 sekund/prędkość 4.
GOTOWANIE CIASTA NA PARZE
Cztery żaroodporne foremki natłuścić masłem, napełnić je ciastem czekoladowym, a na wierzch nałożyć masę serową. Foremki przykryć odporną na wysokie temperatury folią i obwiązać gumką. Pojemnik dokładnie umyć.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2301,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
575,3 kcal
Tłuszcz
37,8 g
Węglowodany
51,1 g
Błonnik
3,8 g
Białko
11,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Krem cytrynowy w cytrynkach
Delikatny krem cytrynowy z dodatkiem białej czekolady, podany w skórkach cytryn. Doskonały deser na letnie dni – lekki, orzeźwiający i efektowny!

Mus jagodowy z sosem jeżynowym
Pyszny, lekki i niezwykle owocowy deser! Koniecznie spróbuj musu jagodowego Pawła!

Sałatka z brokułem i jajkiem
Sycąca sałatka, która będzie gotowa w 20 minut? To musi być ta sałatka z brokułem, jajkiem i mortadelą z dodatkiem czosnkowego dressingu jogurtowego. Sprawdź, jaka jest prosta i pyszna!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Mus czekoladowy
Jak mus, to mus! Ale ten mus musisz spróbować!

Cukinia w cieście naleśnikowym
Lubisz cukinię i naleśniki? Koniecznie wypróbuj więc przepis Darii na plastry tego pysznego warzywa smażone w naleśnikowym cieście!

Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru
Gdy dni są coraz krótsze i chłodniejsze, przyda się naturalny rozgrzewacz! Przygotuj prosty napar z imbiru i kurkumy, a jesienny czas wypełni się wyjątkowym ciepłem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kapsalon
Kapsalon to potrawa o egzotycznej nazwie, której powstanie zawdzięczamy Holendrom. Danie to nazywane jest również "niderlandzkim kebabem" i zdobywa coraz większą popularność także poza terenami Holandii. To połączenie soczystego mięsa, chrupiących frytek, sera i świeżych warzyw zachwyca swoją prostotą. Przygotuj wraz z nami tę niecodzienną potrawę i daj się porwać jej boskiemu smakowi!

Roladki z tortilli
Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!

Sałatka z boczkiem i chorizo
Przepyszna sałatka z dodatkiem aromatycznego boczku i pikantnego chorizo, w dodatku podana w jadalnej miseczce. To danie, które musisz przygotować!