Sernik tutti frutti • przepis • składniki • przygotowanie
Sernik tutti frutti, czyli pełen różnych owoców: truskawek, winogron, banana, brzoskwiń i borówek. Dzięki tej różnorodności dla każdego znajdzie się coś dobrego, a do tego to wszystko bez pieczenia!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Owoce dokładnie myjemy i kroimy: truskawki i winogrona na pół, a banana i brzoskwinie w cienkie plasterki. Borówki zostawiamy w całości.
PRZYGOTOWUJEMY GALARETKI
Do jednej miski wsypujemy 150 g galaretki (ok. 2 opakowania) i zalewamy ją 400 ml ciepłej, przegotowanej wody. Do drugiej miski wsypujemy pozostałą galaretkę i również ją zalewamy pozostałymi 350 ml wody. Galaretki dokładnie mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania pozostałych składników.
ŁĄCZYMY MASĘ SEROWĄ Z GALARETKĄ
Śmietankę ubijamy, ale nie na sztywno. Mascarpone, serek waniliowy i drobno posiekaną czekoladę dokładnie mieszamy. Następnie delikatnie łączymy masę serową z ubitą śmietanką. Na koniec do masy, cienkim strumieniem, przelewamy większą porcję galaretki, cały czas mieszając.
CHŁODZIMY SERNIK
Biszkopty układamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Następnie zalewamy je masą serową i odkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie na serniku układamy owoce i zalewamy je pozostałą galaretką cytrynową. Gotowy sernik chłodzimy, aż galaretka całkowicie stężeje.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3205,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
267,1 kcal
Tłuszcz
14,7 g
Węglowodany
31,5 g
Błonnik
2,7 g
Białko
4,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zapiekanka gruszkowa z mango i orzechami włoskimi
Zapiekanka nie musi być daniem wytrawnym. Poznaj przepis na jej słodką odsłonę – z gruszkami, mango i orzechowym kremem.

Przekąski z pastą z szynki
Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!

Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.

Jajko cocotte z wędzonym łososiem i prowansalskim ratatouille
Tym razem będzie bardzo francusko i bardzo fit. Bo taka jest potrawa ratatouille rodem z Nicei oraz jajka cocotte.

Trifle truskawkowy z makaronikami
Pyszny deser, który naprawdę robi wrażenie, a jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Zaskocz swoją rodzinę lub gości i przygotuj trifle z makaronikami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
Błyskawiczna w przygotowaniu pizza z wyjątkowymi dodatkami we włoskim stylu. Przygotuj proste i pyszne pesto pistacjowe i poznaj smak pizzy pistacjowej ze świeżą burratą.

Tarta waniliowa na spodzie z płatków cynamonowych
Ciasto z płatków śniadaniowych? Paweł ma na nie świetny przepis! Prosta tarta z kremem waniliowym na spodzie z płatków cynamonowych zasmakuje fanom słodkości w każdym wieku. Spróbuj!

Krewetki z ananasem podawane na ciepło
Jesteś miłośnikiem krewetek? Wypróbuj połączenie z ananasem i zaserwuj je na ciepło. Pyszny, szybki i łatwy przepis!