Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami • przepis • składniki • przygotowanie
Wesoły, jak szczypiorek na wiosnę, a do tego lekki i delikatny przepis Kingi na twarożek z pewnością zadowoli Twoje podniebienie i podniebienia Twoich gości!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE DODATKÓW
Do pojemnika miksującego dodajemy 7 rzodkiewek, 2 łyżki szczypiorku oraz 2 łyżki koperku. Całość miksujemy za pomocą termorobota kuchennego MC Smart, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.Następnie zgarniamy składniki za pomocą szpatułki na dno pojemnika.
PRZYGOTOWANIE TWAROŻKU
Dodajemy twaróg, wlewamy zawartość jednego opakowania śmietany 18%, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 4.
PODAJEMY TWAROŻEK
Przekładamy twarożek z urządzenia do miseczek lub na talerze i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
432,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
216,3 kcal
Tłuszcz
15,6 g
Węglowodany
11,3 g
Błonnik
1,2 g
Białko
15,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
Nie wiesz, jak wykorzystać ziemniaki z obiadu? Najlepiej w jakiś smaczny sposób, np. przygotowując z nich moskole i podając je z dodatkiem twarogu z bryndzą i jogurtem naturalnym! To danie, które z pewnością podbije Twoje serce i Twój stół!

Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
Wróć razem z Pawłem i jego gościem do czasów dzieciństwa! Przygotuj ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku!

Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
Czekoladowe ciasto i dwa rodzaje kremów: wegański z orzechów i daktyli oraz malinowy na bazie mleczka kokosowego – zobacz, jak przygotować idealne ciasto wegańskie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
Sakiewki z ciasta francuskiego, kanapki z krewetkami i roladki z bakłażana – pyszne przekąski nie tylko na Sylwestra!

Makaron chow mein z woka
Szybki sposób na azjatyckie danie – makaron chow mein z sosem curry, polędwicą wołową i mieszanką chińskich warzyw. Wypróbuj przepis Kingi Paruzel.

Sok „Zielony Detoks”
Jest zielono – jest orzeźwiająco! Z przepisem Kingi przygotujesz prosty i pyszny sok, który ugasi pragnienie i zaspokoi niewielki głód. Czerp z naturalnej mocy warzyw i owoców!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Rwany chlebek ziołowy
Rwany chleb z keksówki? To niecodzienny przepis na domowy chleb z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. Wypróbuj i zaserwuj na leniwe sobotnie śniadanie lub w czasie domówki ze znajomymi.

Tłuczeńce - staropolskie ciastka wigilijne
Sięgnij do prawdziwych polskich tradycji i przygotuj ciasteczka, które niegdyś często robiono na święta. Niech słodkości z dawnej książki kucharskiej zagoszczą na Twoim stole w ten szczególny czas!

Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
Falafel to symbol kuchni w stylu orientalnym. Odkryj ją dzięki przepisowi Kingi na sałatkę z falafelami, granatem i czosnkowym dipem!