Smoothie z kiwi i ogórków • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykłe połączenie kiwi, ogórków i soku pomarańczowego zagwarantuje Ci smaczne orzeźwienie!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OWOCE OBIERAMY
Kiwi, ogórka i gruszki obieramy, z gruszek usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy w grubą kostkę i umieszczamy w wysokim pojemniku do miksowania.
MIKSUJEMY OWOCE
Dodajemy sok pomarańczowy i miksujemy. Dodajemy miód, jeszcze raz miksujemy i doprawiamy do smaku.
PODAJEMY SMOOTHIE
Smoothie podajemy w szklankach, dekorujemy plasterkami kiwi według uznania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
756,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
189,1 kcal
Tłuszcz
0,9 g
Węglowodany
46,7 g
Błonnik
2,5 g
Białko
2,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Babka na parze
Idealny pomysł na wilgotną, czekoladowo-waniliową babkę na Wielkanoc, którą przygotujesz… na parze! W dodatku dzięki termorobotowi MC Smart zajmie Ci to niezwykle mało czasu i nie będzie wymagać brudzenia wielu naczyń.

Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!

Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasteczka brownie – wegańskie!
Ekstremalnie czekoladowe, roślinne ciasteczka z miękkim środkiem i chrupką skórką. Łatwe w przygotowaniu i przepyszne w smaku.

Ciasto na pizzę
Dobra pizza zaczyna się od ciasta! Z tym przepisem możesz mieć pewność, że każdemu będzie smakować. Przygotujesz je w prosty sposób, a później już tylko czas na ulubione dodatki!

Grahamka z kolorowym twarożkiem
Przepis na kolorową grahamkę z twarożkiem z kolorowymi pomidorami znajdziesz w Kuchni Lidla.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Mrożona herbata z melonem i miętą
Jaka jest letnia wersja herbaty? Z dużą ilością kostek lodu, świeżą mięta i kulkami melona!

Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.

Stek z udźca jelenia z rozmarynem
Wyjątkowa okazja? Przygotuj aromatyczny stek z udźca jelenia z rozmarynem w sosie blue cheese. Twoi goście będą zachwyceni!