Sałatka z kotlecikami z kalafiora • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykle sycąca sałatka z kotlecikami z kalafiora, humusem i świeżą kolendrą. Sprawdź, jak łatwo i szybko można przygotować wspaniały obiad pełen warzyw.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KOTLECIKI
Na suchej patelni podprażamy mieszankę pestek i nasion. W rozdrabniaczu siekamy kalafior, tak aby przypominał kaszkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, włącznie z podprażonymi pestkami i nasionami. Całość ponownie rozdrabniamy, aż powstanie jednolita masa.
FORMUJEMY KOTLECIKI
Delikatnie formujemy z masy podłużne kotleciki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
PODAJEMY SAŁATKĘ
Na talerz wykładamy humus, kotleciki z kalafiora, pomidorki koktajlowe, świeżą kolendrę i fasolkę edamame.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
735 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
735 kcal
Tłuszcz
52,6 g
Węglowodany
38,2 g
Błonnik
27,7 g
Białko
27,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Surówka z białej rzodkwi
Surówka z białej rzodkwi z dodatkiem marchewki i ogórka po azjatycku to doskonały przykład dania, które nie tylko zachwyca swoim wyjątkowym smakiem, ale także niesamowitą prostotą i świeżością składników. Połączenie chrupiącej białej rzodkwi, soczystej marchewki i świeżego ogórka ze słodko-kwaśną marynatą i nutą sezamu z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom orientalnego stylu gotowania.

Wegański makaron udon z tofu i warzywami
Sekretem makaronu w stylu azjatyckim jest sos. Jak go zrobić, by był jak najbliższy klasyce? Sprawdź przepis na wegański udon z tofu w panierce – to prosty w przygotowaniu makaron, który zaskoczy Cię złożonym i głębokim smakiem.

Makaron z pieczoną kaczką
Pyszna potrawa prosto z Chin, pachnąca imbirem, kolendrą i limonką. Doskonały pomysł na obiad w azjatyckim stylu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
Pyszne warzywa i soczysta ryba. Danie, które w łatwy sposób można przygotować na patelni, w piekarniku lub na grillu.

Kokosowe gofry z sosem mango
Pyszne, słodkie i chrupiące - takie są kokosowe gofry z sosem mango!

Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
Roladki z dodatkiem śmietany, jabłka i orzeszków zawinięte w liście szczypiorku. To idealna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pasztet z karpia z suszonymi owocami
Klasyka wśród wigilijnych smaków, czyli karp – tym razem w formie świątecznego pasztetu pełnego suszonych owoców i ziół. Spróbuj koniecznie!

Bułeczki wielkanocne
Pachnące, rumiane zajączki to pyszny, słodki wypiek na bazie drożdży – uświetni wielkanocny stół i zasmakuje wszystkim.

Sernik na zimno z mango i nasionami chia
Orzeźwiający sernik na zimno o smaku mango i cytryny z kokosową nutą. To świetny pomysł na deser w ciepły dzień i nie tylko!