Sałatka z brokułem i jajkiem • przepis • składniki • przygotowanie
Sycąca sałatka, która będzie gotowa w 20 minut? To musi być ta sałatka z brokułem, jajkiem i mortadelą z dodatkiem czosnkowego dressingu jogurtowego. Sprawdź, jaka jest prosta i pyszna!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE WCZEŚNIEJ
Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
JAJKA UGOTUJ NA
twardo i obierz.
OBA SKŁADNIKI WYSTUDŹ
do temperatury pokojowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SAŁATKA Paprykę kroimy w dość drobną kostkę, mortadelę w paski, a kapary i jajka w ćwiartki.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI PRZEKŁADAMY
do miski.
DRESSING CZOSNEK BARDZO
drobno siekamy.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI DRESSINGU
umieszczamy w miseczce i bardzo dokładnie mieszamy.
PODANIE PRZYGOTOWANĄ SAŁATKĘ
zalewamy dressingiem.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE
mieszamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1239 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
413 kcal
Tłuszcz
24,7 g
Węglowodany
22,3 g
Błonnik
6,5 g
Białko
29,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pudding chlebowy
Sposób na ciepłe śniadanie lub podwieczorek – pudding chlebowy. Doskonały pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa!

Puszyste ciasto z borówkami
Kakaowe ciasto z borówkami oraz puszystą waniliową pianką zachwyci Twoich gości! Upiecz pyszny placek razem z Pawłem!

Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
Pachnące jesienią i pełne sezonowych produktów musli z twarogiem. Pyszne i pożywne śniadanie.

Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto
Aromatyczne jajka z pesto, serem Pecorino Romano i szynką Prosciutto di Parma – perfekcyjna kombinacja smaków, która zadowoli każde podniebienie!

Spaghetti z dynią i borowikami
Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zielony koktajl z selerem i jabłkiem
Ten zielony koktajl na bazie selera i jabłka to świetny sposób na uzupełnienie codziennej diety w błonnik. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania lub zdrowa przekąska.

Fasolka szparagowa z gremolatą
Fasolka szparagowa to prawdziwy symbol lata! Przygotuj ją w nowej odsłonie: z gremolatą, czyli wyjątkowym sosem na bazie natki pietruszki.

Wegańskie nuggetsy z jackfruita
Nuggetsy jak mięsne, ale bez grama mięsa?! Wszystko za sprawą owocu chlebowca – jackfruita! Robi się je bardzo łatwo, a efekt jest naprawdę zaskakujący i przede wszystkim niezwykle smaczny.