Rolada z boczku z kolorowym pieprzem • przepis • składniki • przygotowanie
Kolorowy pieprz podkreśli smak i wygląd domowej wędliny z boczku, którą przygotujesz z najlepszego mięsa we własnej kuchni!

Czas przygotowania
240 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 14
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PARZYMY ROLADĘ
Worek z boczkiem umieszczamy w szynkowarze, zakładamy sprężynę i zamykamy pojemnik. Szynkowar umieszczamy w garnku wypełnionym wodą (poziom wody powinien sięgać trochę powyżej mięsa w szynkowarze).
CHŁODZIMY ROLADĘ
Gdy temperatura masy mięsnej osiągnie 69-75°C (w zależności od rodzaju mięsa), możemy uznać, że jest gotowa.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
7516,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
536,9 kcal
Tłuszcz
57,5 g
Węglowodany
0,5 g
Błonnik
0 g
Białko
3,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ser pavé zapiekany w chlebie
Ten pieczony chlebek można przygotować w wielu odsłonach, ale warto wypróbować go w wersji z serem pavé du vivarois. Jest on wyjątkowo kremowy, o charakterystycznym śmietankowym wnętrzu i doskonale pasuje do szynki jambon d'auvergne.

Pulpety w sosie koperkowym
Klasyka, której każdy powinien spróbować! Delikatne pulpety w sosie koperkowym to świetny pomysł na rodzinny obiad.

Jabłka i gruszki z rodzynkami
Przygotuj jabłka z rodzynkami, które wykorzystasz później przy pieczeniu ciast. Warto posiadać w swojej spiżarni!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Domowe croissanty
Klasyka kuchni francuskiej w słodkiej odsłonie – najlepsze croissanty, idealne na śniadanie, przygotujecie dzięki przepisowi Pawła Małeckiego!

Pijana śliwka - ciasto z suszonymi śliwkami w rumie
Ciasto pijana śliwka to doskonały deser dla miłośników intensywnych smaków i aromatycznych połączeń. W tym wypieku słodkie śliwki nasączone alkoholem idealnie komponują się z czekoladowym ciastem, tworząc wilgotny i głęboko smakujący wypiek. To ciasto sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i na specjalne okazje, kiedy chcemy zaskoczyć gości niebanalnym deserem.

Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.

Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
Poznaj sposób na wędzenie gęsiny w domu. Śląski przepis na pyszne danie!

Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
Piękne chwile należy celebrować, dlatego na Wielkanoc proponujemy coś słodkiego w wyjątkowej odsłonie. Ten tort nie zabierze Wam wiele czasu, a zaimponuje Waszym bliskim wyglądem i smakiem!