Pudding czekoladowy w słoiku • przepis • składniki • przygotowanie
Bardzo czekoladowy deser, o bogatym smaku, inspirowany puddingiem. Pyszny przysmak, który zachwyci dzieci i dorosłych.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
mikser 3 słoiczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciastka neo rozdzielamy na pół i usuwamy krem.
CIASTKA KRUSZYMY NA
mniejsze kawałki.
ŚMIETANKĘ UBIJAMY Z
cukrem na sztywno.
BUDYŃ GOTUJEMY ZGODNIE
z instrukcją podaną na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
W SŁOICZKACH UKŁADAMY
warstwami pokruszone ciastka, budyń i ubitą śmietankę.
DESER DEKORUJEMY STARTĄ
czekoladą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2519,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2519,4 kcal
Tłuszcz
148,5 g
Węglowodany
263,8 g
Błonnik
3,6 g
Białko
36,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kanapki z łososiem
Pomysł na zdrową przekąskę w kilka chwil? Ciemne pieczywo, ogórek i wędzony łosoś! Do tego odrobina koperku... i gotowe.

Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
Na chłodne wieczory, bez względu na porę roku! Bezalkoholowy grzaniec z pomarańczą rozgrzeje Cię zawsze, kiedy tego potrzebujesz, i pozwoli znaleźć chwilę spokoju i relaksu.

Pieczone pierogi z kurkami
Jesienny smak zamknięty w półkruchym cieście, czyli tradycyjne pieczone pierogi z kurkami. Przygotuj je z przepisem Karola, by poznać zalety sezonowej kuchni!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

KLASYCZNA DALGONA COFFEE
Słynna kawa z Instagrama teraz w Kuchni Lidla! Sprawdź, jak przygotować klasyczną dalgona coffee, i ciesz się jej smakiem!

Sałatka z pełnoziarnistym makaronem i wędzonym łososiem
Pomysł na pożywny i pyszny obiad? Wypróbuj przepis Kingi na makaronową sałatkę z fasolką, szpinakiem i wędzonym na gorąco łososiem, polaną kaparowym dressingiem.

Pomarańcze deserowe
Połączenie czekolady z pomarańczą to prawdziwa gratka dla kulinarnych koneserów. Przygotuj ten niezwykle prosty deser z trzech składników i ciesz się jego wyjątkowym smakiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Awanturka z makreli z nerkowcami
Awanturka, czyli pasta rybna z twarogiem lub bryndzą, to idealny pomysł na śniadanie, kolację lub przekąskę. Wędzona makrela w połączeniu z orzechami nerkowca, twarogiem i świeżymi ziołami tworzy wyśmienitą kremową pastę, której musisz spróbować!

Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!

Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!