Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia • przepis • składniki • przygotowanie
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIESZAMY ŁOSOSIA Z KOPERKIEM
Łososia kroimy w kostkę. Końcówki koperku obrywamy, kilka końcówek zostawiamy do przybrania, resztę drobno siekamy. Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Miąższ kroimy w kostkę. Mieszamy z łososiem, siekanym koperkiem i serkiem grani. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem.
SMAŻYMY OMLETY
Na patelni rozgrzewamy trochę masła, wlewamy ¼ masy jajecznej i smażymy pod przykryciem przez 4-5 minut, aż spód lekko się zarumieni, a wierzch zetnie. Przekładamy na talerz, układamy na nim ¼ nadzienia z serka grani, omlet składamy na pół. Dekorujemy pozostałym koperkiem. Pozostałe omlety przygotowujemy jeden po drugim w taki sam sposób.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1353,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
338,4 kcal
Tłuszcz
23,7 g
Węglowodany
7,9 g
Błonnik
24,3 g
Białko
24,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Calzone
Calzone to jedno z włoskich, klasycznych dań, które zyskało międzynarodową sławę. Tę pyszną alternatywę dla klasycznej pizzy przepełnioną aromatycznym nadzieniem można z łatwością przygotować w zaciszu własnej kuchni. Odkryj z nami historię tego wyjątkowego dania!

Risotto szparagowe z kurczakiem
Kiedy sezon na szparagi w pełni, należy z nich przygotować coś pysznego! Kremowe i delikatne risotto to jeden z pomysłów.

Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
Wszyscy lubimy i znamy kanapki na ciepło, ale puccia wyróżnia się wśród nich wyjątkowym smakiem. Salami, burrata i sałatka z bazylii zamknięte między chrupiącymi kawałkami chlebka w stylu włoskim to wspaniała kompozycja na śniadanie lub lunch!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Świąteczna focaccia
Focaccia na święta? W Kuchni Lidla wszystko jest możliwe! Wypróbuj przepis Kingi i przygotuj aromatyczną przekąskę, inspirowaną włoską kuchnią.

Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.

Faszerowane jajka jak kurczaczki
Proste w wykonaniu faszerowane jajka, które swoim wyglądem przypominają kurczaczki. Z pewnością zachwycą nie tylko dzieci i staną się piękną ozdobą wielkanocnego stołu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Jajka faszerowane z awokado i wędzonym łososiem
Pyszne kremowe jajka z awokado, wędzonym łososiem i koperkiem to przekąska, która zaskoczy smakiem i wyglądem. Świetna opcja na każdą okazję – nie tylko na Wielkanoc!

Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
Połączenie polskiej tradycji z włoskim smakiem – wypróbuj przepis Okrasy na kotlety z serem pleśniowym, szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
Szybkie w wykonaniu danie na każdą okazję – łatwy makaron z porem i pesto z orzechów włoskich!