Mini Pancakes na patyku • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.

Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ RĘCZNIK PAPIEROWY
Patyczki do szaszłyków Przygotowanie W misce łączymy wszystkie składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz cukier wanilinowy.
W OSOBNYM NACZYNIU
ubijamy jajka, mleko i olej rzepakowy.
ŁĄCZYMY ZE SKŁADNIKAMI
sypkimi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. CIASTO ODSTAWIAMY NA: 15 minut.
TRUSKAWKI OCZYSZCZAMY I
kroimy na połówki lub w ćwiartki, obieramy kiwi i kroimy na kawałki.
PODGRZEWAMY ODROBINĘ OLEJU
na patelni, delikatnie mieszamy ciasto i małą łyżeczką nakładamy je na patelnię.
NALEŚNIKI SMAŻYMY Z
każdej strony przez ok. 1 MINUTĘ I: przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbawić je nadmiaru oleju.
NA PATYCZKI NAKŁUWAMY
po kawałku truskawki, kiwi oraz trzy pancakesy.
PRZED PODANIEM POLEWAMY
syropem klonowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
944,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
78,7 kcal
Tłuszcz
2,6 g
Węglowodany
12,5 g
Błonnik
1,6 g
Białko
1,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.

Pieczone burgery z indyka
Karol Okrasa podpowiada, jak przygotować domowy fast food – burgery z indyka z dodatkiem ciecierzycy i suszonych pomidorów.

Sok i sałatka owocowa
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pomarańcze deserowe
Połączenie czekolady z pomarańczą to prawdziwa gratka dla kulinarnych koneserów. Przygotuj ten niezwykle prosty deser z trzech składników i ciesz się jego wyjątkowym smakiem.

Śniadaniowe batoniki czekoladowe
Niezwykle szybkie w przygotowaniu batoniki czekoladowe, które świetnie sprawdzą się jako przekąska w porze śniadania.

Ekspresowy tort pischinger
Pochodzący z Galicji pischinger to waflowy torcik przekładany czekoladowo-orzechowym nadzieniem. Przygotuj go, wykorzystując ekspresowy przepis Pawła, i ciesz się smakami regionalnej kuchni!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Domowe ogórki małosolne
Klasyka przełomu wiosny i lata, której co roku koniecznie trzeba spróbować. Przygotuj najlepsze ogórki małosolne i ciesz się ich prawdziwie domowym smakiem!

Kotleciki z tofu
Chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i pełne warzyw: takie są kotleciki z tofu według przepisu Kingi. Przygotuj je na obiad lub na szybką przekąskę!

3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!