Kanapki z piekarnika • przepis • składniki • przygotowanie
Chcesz zjeść coś na ciepło? Nasze zapiekane kanapki z piekarnika z kiełbasą, serem, pomidorami i papryką na pewno Ci się spodobają! Chrupiące pieczywo, ciągnący się ser i aromatyczne dodatki sprawią, że każdy kęs będzie czystą przyjemnością. Przekonaj się, jak łatwo je zrobić!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MYJEMY POMIDORKI
Pomidorki koktajlowe dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
KROIMY POMIDORKI
Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy do miski.
SIEKAMY CZOSNEK
Obieramy ząbek czosnku i drobno siekamy. Dodajemy do miski z pomidorkami.
DOPRAWIAMY POMIDORKI
Do pomidorków dodajemy ½ łyżki oliwy i dodajemy sól i pieprz. Wszystko ze sobą mieszamy.
SMAŻYMY KIEŁBASĘ
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy ½ łyżki oliwy i podsmażamy kiełbasę przez około 4-5 minut, aż będzie chrupiąca z wierzchu.
PRZYGOTOWUJEMY PAPRYKĘ
Myjemy czerwoną paprykę, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Dodajemy do pomidorków i mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY CHLEB
Kromki chleba włoskiego układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Każdą kromkę smarujemy delikatnie oliwą z oliwek.
NAKŁADAMY FARSZ
Na kromkach układamy porcję podsmażonej kiełbasy z warzywami.
DODAJEMY MOZZARELLĘ
Posypujemy kanapki mozzarellą w wiórkach.
ZAPIEKAMY KANAPKI
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez około 10-12 minut, aż ser się roztopi i lekko zarumieni. Gotowe kanapki podajemy od razu — chrupiące, gorące i pełne smaku!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2699 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
899,7 kcal
Tłuszcz
43,7 g
Węglowodany
87,3 g
Błonnik
7,1 g
Białko
37,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczony kurczak z ziemniaczkami w stylu amerykańskim
Pieczony kurczak z ziemniaczkami z dodatkiem groszku w aromatycznym winno-maślanym sosie, czyli danie inspirowane słynnym amerykańskim kurczakiem vesuvio. Przygotuj je i sprawdź, jak smakuje.

Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
Włoską kuchnię cechuje prostota i miłość do dobrych, naturalnych składników. Nie dziwi zatem, że korzystają z wszystkiego, co dała matka natura (np. z grzybów) i wykorzystują je do przyrządzania wyśmienitych past oraz pierożków. Przygotowaliśmy dla Was przepis na ravioli z grzybami, który przeniesie Cię swoim smakiem do beztroskich lasów Italii. Zapraszamy do lektury!

Sernik pistacjowy
Czas na znakomity sernik pełen pistacjowego smaku. Zaskocz swoich domowników lub gości, wypróbuj ten prosty przepis i podaj im przepyszne ciasto!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kiełbaski w papryce
Paprykowe łódeczki z pastą z twarożku podane z kiełbaskami i owinięte plastrem boczku to oryginalny pomysł na grilla.

Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem

Kanapki z pulled porkiem
Pulled pork – delikatne mięso, długo duszone w niskiej temperaturze. Świetnie sprawdza się w kanapkach. Wypróbuj!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
Smakują cynamonem i zachwycają kolorem! Dyniowe kluski na słodko to świetny pomysł na sezonowy obiad lub podwieczorek – nie tylko dla najmłodszych!

Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.

Indyjska sól z przyprawami
Przygotuj uniwersalną przyprawę do dań indyjskich w swoim domu!