Wegański shake z arbuza i truskawek • przepis • składniki • przygotowanie
Wszystko, co przyjemnie orzeźwiające, w jednym shake’u! Mocno zmrożony arbuz, truskawki, sok z limonki i mięta tworzą połączenie, do którego chętnie będziesz wracać w upalnie dni.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIKSUJEMY SHAKE
Zamrożony arbuz łączymy w kielichu blendera z truskawkami i wodą mineralną. Dodajemy sok z limonki i syrop z agawy. Miksujemy do uzyskania konsystencji lekko rozmrożonego sorbetu.
PODAJEMY SHAKE
Podajemy z plasterkiem arbuza i listkami świeżej mięty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
297,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
297,4 kcal
Tłuszcz
1,9 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
8,6 g
Białko
5,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mazurek z masłem orzechowym
Mazurek to nieodłączny element polskiej tradycji cukierniczej, który chętnie wypiekany jest na Wielkanoc. Dziś tradycyjne mazurki przygotowuje się także w bardziej współczesny sposób, używając do tego niecodziennych dodatków takich jak masło orzechowe. Jak przygotować mazurek z jego udziałem? Poznaj nasz przepis!

Królik w sosie musztardowym z zapiekanką kukurydzianą
To danie z duszonego królika jest znane i cenione we Francji. Przekonaj się, czy Tobie także będzie smakować.

Mus waniliowy z truskawkami
Warstwowy deser to świetny sposób na wykorzystanie owoców. Słodkie truskawki i aromatyczna wanilia razem smakują wybornie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Mrożona herbata z melonem i miętą
Jaka jest letnia wersja herbaty? Z dużą ilością kostek lodu, świeżą mięta i kulkami melona!

Ryżowe placuszki z owocami
Placki, placuszki – kocha je każdy! W tej ryżowej wersji z dodatkiem owoców zdecydowanie podbiją Wasze serca i stoły. Sprawdźcie!

Placki ziemniaczane zapiekane z francuskim serem
Placki ziemniaczane z ostrą papryczką, słodkimi powidłami i aromatycznym francuskim serem. To wspaniały pomysł na danie w stylu francuskim, które zachwyci smakiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
Pyszna przekąska na zimno, idealna nie tylko do pieczywa: wędzona makrela połączona z aromatycznym chrzanem i ogórkiem.

Zupa pomidorowa z bananami
Wprowadź do swojej kuchni nowoczesne połączenia! Przygotuj zupę krem z pomidorami i bananami, przyprawioną nutką orientalnych przypraw.

„Podwodne” rogaliki migdałowe
Sprawdź pomysł Pawła na przygotowanie wyjątkowo puszystych i zaskakująco smacznych rogalików, ciekawą „wodną” metodą!