Trufle z białą czekoladą • przepis • składniki • przygotowanie
Wyśmienite słodkie kuleczki, którym naprawdę trudno się oprzeć – łączą w sobie delikatny smak kokosa i białej czekolady!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 25
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE RODZYNKI WSYPUJEMY
do miseczki, dodajemy rum, mieszamy i odstawiamy.
CZEKOLADĘ I MASŁO
rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
DODAJEMY ŚMIETANKĘ, MIESZAMY
do połączenia składników i zdejmujemy miskę znad pary.
DODAJEMY RODZYNKI I
sok z limonki, mieszamy, a następnie wkładamy miskę do lodówki na mniej więcej 3 godziny, aż masa zgęstnieje.
ZA POMOCĄ ŁYŻKI
do melona formujemy z masy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
TRUFELKI PRZECHOWUJEMY W
lodówce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2006,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
401,3 kcal
Tłuszcz
29,6 g
Węglowodany
34,7 g
Błonnik
3 g
Białko
3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Strudel gruszkowo-śliwkowy z cynamonem
Delikatne ciasto wypełnione dojrzałymi owocami – cukierniczy klasyk, który przygotujesz w swojej kuchni! Przepyszny!

Pieczona wieprzowina z ziemniaczkami
Trudno sobie wyobrazić prostszy przepis na smaczny, sycący obiad. Pyszna wieprzowina w klasycznym wydaniu.

Śląska ciapkapusta (panczkraut)
Ciapkapusta to klasyk, który jako obiadowy dodatek na pewno zrobi furorę na Waszych stołach! Spróbuj koniecznie tego niezwykłego połączenia kiszonej kapusty i ziemniaków
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa solanka
Spróbuj rozgrzewającej zupy z wołowiną, kiełbasą i warzywami!

Golonka pieczona po bawarsku
Klasyczny przepis na golonkę w marynacie z ciemnego piwa. Z zapiekanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą smakuje wybornie!

Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
Nie sposób wymarzyć sobie lepszych dodatków do kaczki niż pomarańcze, majeranek i żurawina. A ten przepis wszystkie je ma!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Ten aromatyczny gulasz to indyjski klasyk. Idealne połączenie warzyw i wyrazistych przypraw sprawi, że z miejsca go pokochasz!

Bigos z cukinii
Bigos z cukinii to lekka (i letnia!) alternatywa dla tradycyjnego bigosu, idealna na wakacyjne dni i nie tylko. Aromatyczny, pełen ziół, pomidorów i podsmażanych warzyw, świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. To doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii i stworzenie pysznego, domowego dania.

Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
Pilaw z kaszy bulgur z dorszem - poznaj najlepszy przepis. ⭐ Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.pl!