Tost z karmelizowaną brzoskwinią • przepis • składniki • przygotowanie
Tosty? Czujesz już ten wspaniały zapach upieczonego pieczywa? To sprawdź, jak smakuje z serem burrata i karmelizowaną brzoskwinią! To świetny pomysł na przepyszne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CHLEB
Kromki chleba delikatnie skrapiamy oliwą i podpiekamy na suchej patelni.
KARMELIZUJEMY BRZOSKWINIE
Na patelni roztapiamy masło. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, usuwając pestkę. Smażymy je na patelni przez około 3 minuty z każdej strony, posypując cukrem trzcinowym i cynamonem.
PRZYGOTOWUJEMY TOST
Na upieczone kromki chleba nakładamy po połowie sera burrata, na niego karmelizowane brzoskwinie. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami, skrapiamy miodem i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
806,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
403,2 kcal
Tłuszcz
28,1 g
Węglowodany
28,7 g
Błonnik
3,5 g
Białko
12,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.

Krokiety z pieczarkami i serem
Szukasz pomysłu na pyszne danie, które zachwyci zarówno domowników, jak i gości? Krokiety z pieczarkami i serem to idealna propozycja, łącząca chrupiące ciasto z aromatycznym farszem. Ten przysmak doskonale sprawdzi się na obiad, kolację, a nawet na przyjęcia.

Bajaderka jeżyki
Dokąd tupta jeż? Do kuchennej szafki, w której schowały się zapomniane ciasteczka! Odkryj ich potencjał i przygotuj jesienne jeżyki bajaderki!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szparagi zawijane w szynkę
Błyskawiczna przekąska, która świetnie sprawdzi się podczas niejednego spotkania. Wypróbuj przepis Kingi na szparagi zawijane w szynkę wieprzową i ciesz się smakiem.

Jesienna zapiekanka no waste z burratą
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka no waste dla całej rodziny! Bez obierania, bez wyrzucania i z wykorzystaniem resztek. Koniecznie sprawdź, jak łatwo ją zrobić!

Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z batatem
Ta sałatka to bardzo apetyczne połączenie pieczonego słodkiego batata, chrupiącej ciecierzycy i dressingu z orzeźwiającą nutą. Spróbuj, a będziesz do niej wracał!

Mule
Szukasz pysznego sposobu na mule? Wypróbuj nasz przepis! Połączenie delikatnych małży z aromatycznym sosem na bazie białego wina i soczystych pomidorów sprawia, że ten przepis jest pełen wyrazistych smaków i śródziemnomorskiego klimatu. Poznaj nasz przepis!

Kanapka jak śliwka w pasztet
Śliwka to idealny dodatek do pasztetu, a razem stworzą wspaniałe wypełnienie smakowitej kanapki. Spróbuj!