Sernik na zimno z masłem orzechowym i kajmakiem • przepis • składniki • przygotowanie
Prosty sernik w amerykańskim stylu stanie się gwiazdą każdej imprezy! Wykorzystaj masło orzechowe i przepis Pawła, by oczarować gości doskonałym ciastem bez pieczenia!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
100 ml śmietanki łączymy w miseczce z żelatyną. Mieszamy i odstawiamy, by żelatyna napęczniała.
UBIJAMY ŚMIETANKĘ
300 ml mocno schłodzonej śmietanki ubijamy w naczyniu robota.
SCHŁADZAMY SERNIK
Gotową masę przekładamy do tortownicy na schłodzony spód. Wyrównujemy z wierzchu i delikatnie uderzamy tortownicą o blat, by pozbyć się nadmiaru powietrza. Sernik wkładamy do lodówki do zestalenia na minimum 1 godzinę.
DEKORUJEMY I PODAJEMY SERNIK
Sernik wyjmujemy z formy. Z wierzchu smarujemy kajmakiem lub masą krówkową. Dekorujemy orzechami pekan i orzeszkami ziemnymi. Wkładamy do lodówki na ok. 20 minut, by całość stężała.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
6309,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
525,8 kcal
Tłuszcz
41,6 g
Węglowodany
24,7 g
Błonnik
12,4 g
Białko
12,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kokosowe pancakes bez glutenu
Bezglutenowa wersja placuszków inspirowanych Ameryką – spróbuj kokosowych pancakes, które przygotujesz według przepisu Kingi!

Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Burgery z jajkiem sadzonym
Burgery z kotletami z mięsa wołowego, jajkami sadzonymi i prażoną cebulką to świetna wariacja na temat tego klasycznego dania kuchni amerykańskiej. Przygotuj je według przepisu Pauli i sprawdź, jak smakują!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Creme brulee pina colada
Poczuj się jak na wakacjach z pysznym i delikatnym crème brûlée piña colada! Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Francuskie ptysie serowe
Wytrawne ptysie z serem pleśniowym to doskonały pomysł na przekąskę podczas każdego przyjęcia.

Zupa fasolowa
Zupa idealna, która smakuje o każdej porze roku! Wypróbuj przepis i ciesz się jej aromatycznym smakiem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Andaluzyjska kanapka serranito
Coś wyjątkowego dla wielbicieli kanapek na ciepło! Serranito z dwoma rodzajami kiełbasy w stylu hiszpańskim świetnie sprawdzi się jako lunch lub potrawa na imprezę w gronie znajomych!

Wegański twarożek z ziołami
Niech wielkanocny stół zapełni się roślinnymi potrawami! Przygotuj wegański twarożek według przepisu Kingi i ciesz się jego prawdziwie wiosennym smakiem.

Pieczony boczek z airfryera
Pieczony boczek z airfryera z wyjątkowo chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Pokrojony w plastry będzie świetnym dodatkiem na kanapki lub do obiadu.