Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera • przepis • składniki • przygotowanie
Szparagi, jajka i kozi ser – to połączenie tworzy oryginalną i smakowitą sałatkę, której musisz spróbować! Przekonaj się jakie to pyszne!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OBIERAMY I DOPRAWIAMY SZPARAGI
Za pomocą obieraczki do warzyw obieramy szparagi, tworząc wstążki. Surowe szparagi wraz ze szpinakiem przekładamy do miski, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny oraz oprószamy solą. Mieszamy.
DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Nakładamy sałatkę na półmisek i dodajemy przekrojone na pół jajka. Wszystko oprószamy posiekanym koperkiem, a następnie dodajemy kawałki koziego sera. Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1575,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
525,1 kcal
Tłuszcz
39,6 g
Węglowodany
9,9 g
Błonnik
33 g
Białko
33 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pierniki
Tradycyjne ciasteczka o korzennym aromacie udekorowane słodką polewą i kolorową posypką. Cieszą i oko, i podniebienie!

Kokosowa konfitura z mango
Spróbuj egzotycznej konfitury z mango i mleczkiem kokosowym!

Ryba z salsą brzoskwiniową
Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Witaminowe smoothies
Smoothie może z powodzeniem zastąpić jeden z posiłków! Zielone, żółte i pomarańczowe – wybierz swoje ulubione!

Bibimbap z wołowiną
Sięgnij po koreańską klasykę – bibimbap. Danie na bazie ryżu, wołowiny, smażonych warzyw, podawane z pikantnym sosem gochujang chilli.

Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Chcesz przygotować klasyczny makaron we włoskim stylu? Wykorzystaj przepis Karola i podaj aglio e olio z papryczką chili!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Placuszki ziemniaczane
Chrupiąca klasyka! Zobacz, jak przygotować idealnie placki ziemniaczane, które możesz podać z wieloma dodatkami!

Pesto z suszonych pomidorów
Pesto z suszonych pomidorów, znane także pod nazwą pesto rosso, to młodszy kuzyn klasycznego alla Genovese o równie pysznym i wyjątkowym smaku. Słone pomidory w połączeniu z delikatnymi migdałami, oliwą z oliwek, odrobiną czosnku i intensywnym parmezanem tworzą połączenie, które zdobyło serca miłośników kuchni z całego świata. Jak zrobić dobre pesto rosso? Zrób je razem z nami!

Sernik na zimno z mango i nasionami chia
Orzeźwiający sernik na zimno o smaku mango i cytryny z kokosową nutą. To świetny pomysł na deser w ciepły dzień i nie tylko!