Sałatka i koktajl z rabarbaru • przepis • składniki • przygotowanie
Daria Ładocha przygotowała dwa pyszne przepisy na sezon rabarbarowy! Wypróbuj!

Czas przygotowania
60 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY RABARBAR
Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy łykowatych części. Kroimy wzdłuż na kawałki o długości 5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rabarbar, polewamy miodem i oprószamy odrobiną cynamonu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez mniej więcej 10 minut. Maliny miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dressingu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2500,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,8 kcal
Tłuszcz
26,9 g
Węglowodany
38,8 g
Błonnik
9,3 g
Białko
9,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.

Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
Pomysł na prosty, ale jednocześnie smaczny i sycący posiłek: zapiekanka z salami, oliwkowymi paluchami i szpinakiem.

Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kurczak teriyaki z warzywami
Lubisz kuchnię japońską? Skorzystaj z przepisu Karola i przygotuj kurczaka w domowym, aromatycznym sosie teriyaki!

Gofry z kokosową śmietanką
Słodka wariacja na temat smaków i struktur z miodowo-cynamonową nutą – takie gofry możesz przygotować według przepisu Darii. Zobacz, jak sprawdzą się w roli przekąski!

Polewka z maślanki z wędzonymi ziemniakami
Polewka z maślanki to danie, które z wędzonymi ziemniakami smakuje znakomicie! Spróbuj i zasmakuj w kolejnym przepisie Karola!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zabajone z owocami
Krem jajeczny, chrupiące ciasteczka i świeże owoce łączą się w prostym i pysznym deserze Pawła! Sprawdź przepis i przygotuj klasyczne zabajone dla siebie i bliskich.

Piada wraps
Pyszny, prosty i szybki w wykonaniu włoski street food! Wypróbuj przepis Kingi na piada wraps i rozsmakuj się w tej wyjątkowej przekąsce.

Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.