Roladki z pizzy (low carb) • przepis • składniki • przygotowanie
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE CIASTA
Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką)5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką)20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.
PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY
W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.
WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY
Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1443,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
360,9 kcal
Tłuszcz
23,8 g
Węglowodany
10,8 g
Błonnik
0,9 g
Białko
26,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Torcik z ciasta francuskiego
Lekki torcik z ciasta francuskiego z delikatnym kremem mascarpone i truskawkami to świetny wybór zarówno na letnie desery, jak i wyjątkowe okazje.

Pizza z czekoladą
Czekolada na okrągło, czyli pizza na słodko! Przygotuj proste ciasto według przepisu Pawła i spełnij dziecięce marzenia o idealnym deserze!

Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
Szukasz pomysłu na przekąski sylwestrowe? Sięgnij po przepis na zapiekany bochenek z aromatycznymi, suszonymi pomidorami, ziołami i serami. Szybki i prosty przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pesto z suszonych pomidorów
Pesto z suszonych pomidorów, znane także pod nazwą pesto rosso, to młodszy kuzyn klasycznego alla Genovese o równie pysznym i wyjątkowym smaku. Słone pomidory w połączeniu z delikatnymi migdałami, oliwą z oliwek, odrobiną czosnku i intensywnym parmezanem tworzą połączenie, które zdobyło serca miłośników kuchni z całego świata. Jak zrobić dobre pesto rosso? Zrób je razem z nami!

Sok „Zielony Detoks”
Jest zielono – jest orzeźwiająco! Z przepisem Kingi przygotujesz prosty i pyszny sok, który ugasi pragnienie i zaspokoi niewielki głód. Czerp z naturalnej mocy warzyw i owoców!

Ryż smażony z warzywami i jajkiem
Jak wykorzystać resztki ugotowanego ryżu? Na przykład przygotować smażony ryż z jajkiem i warzywami! Nie znasz takiego połączenia? Koniecznie sprawdź przepis Kingi! To superdanie zero waste!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pesto z liści rzodkiewki
Pesto z liści rzodkiewki to niezwykle interesująca wariacja na temat klasycznego, zielonego pesto. Delikatne liście rzodkiewki świetnie komponują się z oliwą, parmezanem oraz orzeszkami nerkowca. Pesto zrobione z liści rzodkiewki to doskonały przykład na kreatywność współczesnych szefów kuchni, którzy gotują w duchu zero waste. Poznaj prosty przepis na aromatyczne pesto z liści rzodkiewki.

Pasztet z ciecierzycy
Ale pasztet! Oczywiście w nowoczesnym wydaniu – z ciecierzycy, z dodatkiem suszonych owoców i aromatycznych przypraw!

Wołowina po burgundzku. Dla Niego.
Sposób na wyjątkowe, jednogarnkowe danie: delikatne kawałki kruchej wołowiny duszone z warzywami, rodzynkami i winem.