Kurczaki-Patyczaki • przepis • składniki • przygotowanie
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE PIERSI KROIMY
na niezbyt grube paski.
PATYCZKI DO SZASZŁYKÓW
moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
SKŁADNIKI MARYNATY
SÓL,: pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
ZANURZAMY MIĘSO W
marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
PASKI ZAMARYNOWANEGO KURCZAKA
nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali.
GRILLUJEMY, AŻ MIĘSO
się zarumieni.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
847,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
211,8 kcal
Tłuszcz
2,7 g
Węglowodany
6,2 g
Błonnik
21 g
Białko
21 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!

Domowe ogórki małosolne
Klasyka przełomu wiosny i lata, której co roku koniecznie trzeba spróbować. Przygotuj najlepsze ogórki małosolne i ciesz się ich prawdziwie domowym smakiem!

Placki z kaszy gryczanej i cukinii
Kasza gryczana, cukinia i aromatyczne przyprawy. To przepis Karola Okrasy na chrupiące i przepyszne placki.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Holenderskie frikandele
Jeden z najbardziej popularnych holenderskich fast-foodów w wersji domowej. To jedyny w swoim rodzaju przysmak, który choć wygląda jak kiełbaska o wiele bardziej przypomina kotleta mielonego.

Pesto z rukoli
Pesto z rukoli to jeden z niezwykle pysznych wariantów klasycznego pesto alla Genovese. Wymiana delikatnej bazylii na intensywną, lekko pikantną rukolę dodaje pesto charakteru, czyniąc je idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jak przygotować pyszne pesto na bazie rukoli? Poznaj nasz przepis!

Masło z miechunką i orzechami pekan
Lekko słodkie masło z suszoną miechunką i orzechami pekan sprawdzi się jako dodatek do kanapek i grillowanych mięs.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łosoś w glazurze miodowo-sojowej z chrupiącymi szparagami
Delikatny i aromatyczny dzięki wyjątkowej glazurze łosoś z chrupiącymi szparagami. To pachnące cytryną, sosem sojowym i imbirem danie, które z pewnością trafi do cotygodniowego menu.

Zupa owocowa z makaronem
Zupa owocowa to doskonały pomysł na letni lunch! Podana z makaronem i jogurtem naturalnym będzie stanowiła sycący posiłek! Sięgnij po przepis Kingi!

Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
Krem z rzeżuchy i tostowe paluszki to świetne dodatki do jajek. Wypróbuj koniecznie!