Kanapka Reuben • przepis • składniki • przygotowanie
Kanapka Reuben to prawdziwy nowojorski klasyk, który łączy w sobie wyjątkowe smaki i tekstury. Soczyste pastrami, kiszona kapusta, rozpływający się ser szwajcarski i aromatyczny sos, wszystko zamknięte pomiędzy kromkami chrupiącego chleba żytniego. Przygotuj się na intensywne doznania smakowe i zrób ją razem z nami!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIESZAMY SKŁADNIKI
Do miseczki dodajemy majonez, ketchup, chrzan i mieszamy ze sobą.
DODAJEMY PRZYPRAWY
Doprawiamy sos papryką, solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami sosu worcestershire. Mieszamy dokładnie.
SMARUJEMY PIECZYWO SOSEM
Wszystkie kromki smarujemy sosem.
UKŁADAMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Układamy kolejnopastrami, ser, a potem odcedzoną z nadmiaru soku kapustę i przykrywamy drugą kromką. Smarujemy wierzch odrobiną masła.
OPIEKAMY KANAPKI
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu, a potem rozpuszczamy na niej pozostałe masło. Smażymy kanapki z jednej i drugiej strony po ok. 3-4 minuty na stronę. Patelnię przykrywamy pokrywką, aby ser dobrze się roztopił. I pyszne kanapki są gotowe!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1847,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
923,6 kcal
Tłuszcz
57,6 g
Węglowodany
68,1 g
Błonnik
8,6 g
Białko
33,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
Wspaniałe danie pełne leśnych smaków i pożywnych produktów! Przygotuj pieczone pulpety drobiowe i sprawdź, jak smakują z kremowym, grzybowym sosem!

Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!

Babka mocno cytrynowa
Kiedy zrobisz babkę mocno cytrynową, pamiętaj – jedz ją szybko, zanim inni zrobią to za Ciebie! To połączenie kwaśnego ze słodkim daje efekt, któremu nie sposób się oprzeć.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka śledziowa z buraczkami i piernikiem
Co ma piernik do śledzia i buraka? Dzięki przepisowi Kingi te trzy składniki świetnie do siebie pasują! Przygotuj prostą, pyszną i zaskakującą w smaku sałatkę śledziową na świąteczny stół!

Wegański zielony omlet z silken tofu
Smaczne dzień dobry? To musi być zielony omlet! Silken tofu nada mu wyjątkową puszystość, a burak mangold razem z innymi warzywami sprawi, że będzie to prawdziwie sycące danie!

Ciastka owsiane z bananem
Owsiane ciasteczka z bananem smaczna alternatywa dla tradycyjnych słodkich przekąsek. Są nie tylko łatwe do przygotowania, ale także pełne sycących składników, dzięki czemu stanowią idealny wybór na szybkie śniadanie czy popołudniową przekąskę. Odkryjcie, jak prosto można stworzyć pyszne i pożywne ciasteczka!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Milopitakia
Ciasteczka z ciasta filo nadziewane jabłkami. Prosta i pyszna przekąska w stylu kuchni greckiej dla całej rodziny.

Mielony serek twarogowy z tortillą
Roladki z tortilli, łososia i serka wzbogaconego o chrzan i kapary to prosta, ale niezwykła w smaku przekąska. Postaw na klasykę imprezowych stołów – przygotuj przekąskę na sylwestra.

Bananowa kawa mrożona z mango
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!